Varför förändring?

2018-05-28T15:15:44+00:00 april 11th, 2018|

Idag har jag lagt upp ett nytt avsnitt på Förändringspodden, den här gången med HR-gurun Tommie Cau. Tommie är driven entreprenör och har gjort massa olika saker på temat förändring. Han har bland annat en nyutgiven bok som heter ”State of Mind at Work” som just beskriver många av de frågeställningar vi tampas med – både privat och i arbetslivet. Om du jobbar med HR och rekrytering kan du även hitta flera intressanta infallsvinklar på hur marknaden kommer utvecklas.

Hur kan vi hjälpa varandra genom en förändring?

Senaste poddinspelningen på Epicenter i Stockholm

Det bästa med det här avsnittet är att vi även kom in på betydelsen av att lära känna sig själv ordentligt. Och vad du behöver när just du står inför någon slags förändring. Samt hur viktigt det är att vi börjar hjälpa varandra genom att dela erfarenheter av vad som har fungerat och inte fungerat, så vi inte fastnar i att bara polera vår yta på olika sociala medier.

Ju fler människor jag pratar mer, desto fler efterfrågar just en mer genuin kommunikation mellan oss människor rent generellt. Om det såväl är i digitala kanaler, eller på en parmiddag eller när du springer på en kompis på stan. Att vi vågar säga som det är. Och då vill jag tillägga hur viktigt det är att då också våga lyssna. Att vi inte har så bråttom vidare utan om vi ställer frågan om hur någon mår, att vi vågar stanna kvar – även om svaret inte är vad du hade trott.

Vi har ju nu lärt oss hur vi gör när vi visar världen hur bra vi har det – nu kanske vi vågar gå ett steg djupare och även dela med oss när det inte har varit så bra!?

Kreativiteten finns i tristessen

Vi pratar även om hur viktigt det är att ha tråkigt. Eftersom det är genom tristessen – eller genom att göra ingenting – som kreativiteten uppstår. Jag tänker att vi även verkligen ska ta med detta tänk till både oss själva men framför allt till våra barn. Att hela tiden bli matad med information och ha mycket att göra, gör att vi kanske missar de där kreativa tankarna, som vi så gärna vill finna men som försvinner i bruset.

Förändring sker hela tiden, oavsett om vi vill det eller inte. Om vi förbereder oss, lär oss om oss själva – hur vi fungerar när livet runt omkring oss förändras – ja då har vi det lättare att hantera både med och motgångar och kan vara beredda på de där skruvbollarna som vi kanske annars inte hade lyckats fånga.

Så var rädd om dig, ta reda på hur du kan lära dig själv bättre och ha tråkigt ibland.

Gör en bra vecka!
Kärlek

PS. Slår även ett slag för nästa veckas podd-gäst! Den tidigare partisekreteraren, arbetsmarknadsministern och entreprenören Sven-Otto Littorin som även han har en nyutgiven bok som vi får höra mer om…

 

Kommentera