Var dig själv och lita på magkänslan

2018-05-28T16:59:00+00:00 juli 6th, 2017|

Så jag var på intervju till en anställning förra veckan. Inför intervjun hade jag samtal med mitt medium. Har du pratat med ett medium någon gång? Det är så himla häftigt. I det här fallet pratar jag dessutom med henne över telefon då går det liksom inte att läsa saker i mitt ansikte som jag tänker att många hycklare skulle kunna göra.

Var dig själv och lita på magkänslan

Hur som helst, hon säger åt mig att jag ska gå på intervju och vara mig själv, inte försöka vara något som jag tror att de vill ha. Och det där har jag nog egentligen slutat med, att försöka ställa mig till, att vara PK. Sen sa hon en viktig sak att jag skulle vara rädd om min frihet. Att min frihet är viktigare för mig än något annat så om jag känner att den här tjänsten begränsar min frihet, så ska jag inte välja det jobbet.

Intellekt vs magkänsla

Jag gick på intervjun och allt kändes bra tills jag på slutet fick en kommentar från en av de som intervjuade. Det liksom knöt sig i magen och jag kände instinktivt att det här jobbet kommer inte bli bra för mig. Men när jag efter det fick frågan om jag fortfarande var intresserad så svarade jag ”Absolut” utan att blinka och sen har jag i stället ägnat senaste veckan åt att intellektuellt argumentera mot mig själv. Ni vet, man får den där magkänslan om att något inte står rätt till men du vill verkligen inte tro att det är sant så du spenderar all din tid mot att säga emot och bortförklara den där känslan. Även om du innerst inne vet att det inte var rätt för dig.

Tvinga dig inte till något du inte är – hitta rätt plats för dig!

Det här med att söka anställning efter att ha varit egenföretagare i fem år är inte helt enkelt. Jag jobbar med att identifiera vad andra kan göra bättre, snacka om att de måste känna sig hotade när jag kommer och säger att jag vill jobba med dem. Även om de såklart skulle kunna vända på biffen och bli smickrade. Jag vill ju vara på en arbetsplats där jag kommer till min rätt, där alla mina egenskaper uppskattas. Idag läste jag en intervju med en av mina idoler, Petter Stordalen, som sa ”Anställ bara människor som är bättre än dig själv. Som har mod, energi och begeistring.” Tänk om alla arbetsgivare kunde resonera så?!

Egenföretagare är en one-man-Circus

Som du listat ut fick jag alltså idag besked om att jag inte fick jobbet. Men jag blev inte besviken över den förlorade tjänsten utan mest besviken över den förlorade anställningen. Det är inte på något vis så att jag är missnöjd med att vara egen. Men när man är egenföretagare måste man vara en hel cirkus alldeles själv. Du ska sälja biljetter, underhålla genom att trolla, gå på lina, hoppa genom eld och alla möjliga utmaningar som du inte först trodde var möjliga. Sen ska du samtidigt sälja popcorn och både sätta upp och riva tältet själv inför varje föreställning. Det mesta tycker jag om, framför allt att man får göra så många olika saker, men vad jag har svårt för är försäljningen av mig själv. Det känns inte naturligt och vad jag förstått, framför allt efter flytt från en ort till en annan, är att det tar tid innan du kommer så långt att du säljer dig själv utan ansträngning, innan du blir ett namn. Så det spelar ingen roll om du har många nöjda kunder, marknadsföringen måste till och om du tycker det är jobbigt, ja då blir det svårt.

Magkänslan är din vän – den hjälper dig hitta rätt

Jag ÄLSKAR ju att se människor utvecklas, det är vad jag drivs av. Att hjälpa människor (och genom hundcoachningen även hundar) att må bättre i tillvaron. Vi ska ju fokusera på det som vi är bra på och det är jag bra på så det ska jag ägna mig åt. Jag ska bara ge mig själv lite lugn och ro i tillvaron och hitta en arbetsplats där jag kan arbeta under några år, där jag kan slippa det där säljandet som jag ogillar och jagandet från en månad till en annan. Där jag i stället kan få göra det som jag gör bäst och samtidigt känna mig fri. Finns det en sådan arbetsplats för mig? Jag tror det och jag ska göra allt jag kan för att hitta den.

Så vad blir veckans läxa? Att öva på magkänsla. Att öva på att lyssna till den. När det hugger till i magen, fråga varför. Du vet svaret. Känn – inte resonera. Känn… Om det inte blev som du hade hoppats så ha förtröstan – det väntar något som passar ännu bättre runt hörnet! Magkänslan är ju till för att du ska hamna rätt i tillvaron. Så lita på den.

Var rädd om dig i sommarvärmen – oavsett om du är på semester eller kvar på jobbet; var ärlig mot dig själv.

Jag tror på dig!
Kärlek

Kommentera