Vad är din vision?

2017-06-08T19:21:15+00:00 maj 24th, 2017|

Det är så lätt att veta hur och vad du ska göra hela tiden. Men vet du egentligen varför du gör det du gör? För att få till en bestående förändring i ditt liv så är det egentligen din viktigaste fråga; vad är din vision? När du väl vet svaret på ditt önskade läge då kan du enkelt måla upp en plan eller fatta beslut utifrån vart du är på väg.

Men om du hela tiden håller ögonen på stigen där du går så kan det ju vara så att du missar saker som dyker upp runt omkring dig och andra vägar som kanske leder dig till ditt mål på ett bättre sätt.

Som exempelvis om du vill känna dig mer vältränad. Då vet du att du behöver gå till gymmet och träna eller börja löpa eller vad det nu kan vara. Men om du inte svarar på varför du vill bli vältränad – då kommer du ha mycket svårare med att orka hålla igång hela vägen tills du når ditt mål.

Företag som vet sitt ”varför” har större chans att lyckas
Det här är lika viktigt i ditt privatliv som i din verksamhet. Många företag förstår inte betydelsen av detta, de förstår inte hur viktigt det är att kunna svara på frågan ”varför”. Men de som vet sitt varför och känner ett tydligt formulerat högre syfte, det är de som når sina mål – det är skillnaden som gör skillnaden i din målformulering!

När jag jobbar med företag och tar fram deras vision så ser det lite annorlunda ut mot när jag gör dessa övningar med privatpersoner. I den individuella coachningen kan det vara att vi gör en visualisering eller leker med målformuleringen på något annat sätt. Ett sätt att göra detta på själv kan vara att skapa en visionboard.

Skapa en visionboard
Om du gör en visionboard så får du en bild av ditt mål och för hjärnan är det mycket enklare att plocka upp en bild, än till exempel en lista på saker som du vill åstadkomma. För när du har en visionboard, en tavla full med bilder på sånt som du vill ha i ditt liv, så triggas dina känslor igång och det är först när du får med känslorna som du kan hitta motivationen och nå dit du vill.

Loading...

När du är klar så går du igenom allt du klippt ut och konstaterar vad de betyder för något. Kan exempelvis vara skoj att göra det här tillsammans med en kompis så får ni berätta för varandra vad allt betyder. Jag gjorde det här som en gemensam övning med min pojkvän för att skapa en tydlig vision över vårt liv tillsammans, så det funkar ju också om du vill det!

Gör sen en plan för att nå din vision
Därefter sätter du upp dessa som du önskar på ditt ark eller din anslagstavla och ställer/hänger den på en plats som du ser ofta så du påminns om vad du vill ha i ditt liv. Utifrån den här önskade målbilden så kan du sedan börja göra en plan för hur du vill nå dit eller fatta beslut runt saker och ting som dyker upp i ditt liv. Om du exempelvis har bilder på att du vill upptäcka många nya platser, hur kan du agera idag för att komma närmare det målet?

Hör gärna av dig och berätta om hur övningen var för dig! Jag blir så nyfiken på vad människor kommer fram till i sina visionboards.

Kom ihåg att det är mycket lättare att ha drivkraft, motivation och riktning när du vet var du faktiskt är på väg i just ditt liv. Lycka till!

Kärlek

Kommentera