När kroppen förändras 2.0

2018-05-28T16:51:32+00:00 mars 22nd, 2018|

På måndag fyller jag 36 år. Men i nuvarande skick känns det som att jag ska fylla 86. Har den senaste veckan haft problem med något som går att liknas vid ryggskott, inte mindre än två gånger!! Förra veckan var jag i Stockholm och fick hjälp av en duktig naprapat och idag var jag i Örebro och fick då ta hjälp av en sjukgymnast här. Det känns faktiskt bättre idag efter behandling så jag hoppas på att jag ska vara lite piggare på måndag.

Men vilken ödmjukhet jag får inför åldrandet och framför allt för alla med funktionshinder. Vilket wake up call. Det är sorgligt egentligen att vi behöver genomlida olika saker för att kunna relatera till det. Att empatin ibland bara uppstår när vi har varit igenom det. Kan kännas lite konstigt tycker jag, vi borde ju kunna förstå mer utan att behöver lida allihop. Men det kanske är så mer med vissa saker, som kroppsliga utmaningar exempelvis.

Har du lyssnat på Förändringspodden?

Bortsett från mitt kroppsliga förfall så går det rätt bra i övrigt. Förändringspodden rullar på och är väldigt uppskattad – känns toppen! Nästa vecka får ni höra från Claire Rosvall, som bl a är grundare till Min Stora Dag och MusikBojen.

Jag har nu pratat med förändring med fyra fascinerande människor. Alla samlas kring samma slutsats; när du går igenom en förändring så ta hjälp. Därför kommer här en fråga till dig – tar du hjälp när du behöver?

De tre svåraste orden för oss människor är ”Tack” ”Hjälp” och ”Förlåt”. Så, är det något av orden du skulle behöva jobba lite extra med?

Det är jobbigast i början, men det är med små steg framåt som vi gör skillnad.

Gör en fantastisk vecka!

Kärlek

Kommentera