Nyhet! Förändringspodden 2018-05-28T22:04:52+00:00
Loading...

Välkommen till Förändringspodden

En serie spontana, ärliga och oklippta samtal med några av Sveriges entreprenörer. Jag som leder samtalen heter Wania Forsman. Läs mer om mig här.

Podcasten finns att ladda ner från Podbean och iTunes eller lyssna direkt på de senaste avsnitten här nedan.

Återkoppla gärna till mig om du har feedback eller förslag på nya gäster.

Mycket nöje!

Här är de senaste avsnitten

Anna Maria Corazza Bildt
Anna Maria är en mångfacetterad drivkraft. Hon är född i matlandet Italiten, vilket har kommit att prägla henne mycket i politiska frågor. Bland annnat drev det henne till att starta eget företag när hon lanserade första e-handelsbolaget för mat på 90-talet, när hon flyttade till Sverige. Hon har erfarenhet från Europas senaste stora krig i Jugoslavien och driver idag en rad frågor som ligger henne nära hjärtat när hon representerar Moderaterna i Europaparlamentet.

Vi pratar bl a om betydelsen av den demokratiska processen samt var Anna-Maria hämtar energi för att orka kämpa i det politiska etablissemanget. Vi pratar om hur dagens samhälle påverkar kvinnor och hur viktiga uppror som #metoo är och att det är tillsammans och genom samverkan som gör vi skillnad. Anna Maria känns verkligen som en ostoppbar naturkraft. Här får du ett personligt samtal med en kvinna som hittar sitt driv i att vara Sveriges röst i Europa. Välkommen till att bli inspirerad!

Lasse Larsson
I detta podcastavsnitt möter vi sjömannen och psykosyntesterapeuten Lasse Larsson. Tillsammans lyfter vi frågor om förändring och rädslor. Hur mycket rädslor hindrar oss i livet men även vad vi kan göra för att övervinna dem. Vi har också ett berörande samtal om döden och hur vi kan möta varandra bättre när vi befinner oss i sorg. Sen får vi veta vad Lasse rekommenderar för åldersgräns på teknik för barn och vad entreprenörerna i Silicon Valley rekommenderar sina egna barn… Ett genuint och finstämt avsnitt. Förändringspodden när den är som bäst.

Daniel Sonesson
Har du en affärsidé och nyfiken på hur du lyckas med din tech startup? Eller behöver du inspiration i din yrkesroll? Är du på rätt plats eller är det dags att byta jobb? Daniel Sonesson är VD på SUP46, Start Up People of Sweden och berättar om deras verksamhet, hur stark startupkulturen är i Sverige och hur du lyckas.

Daniel är entreprenör, businesscoach, talangexpert och har arbetat med affärsutveckling i företag som LinkedIn och Blocket. Han belyser betydelsen av personlig utveckling i arbetslivet och hur viktigt det är att vi utvecklas i våra roller och att det är ok att byta tjänst ofta för att alltid hålla sig på tårna i arbetsuppgifterna, eftersom anställningar går att jämföra med kärleksrelationer… Hur då?

Vi pratar även om trovärdighet och hur viktigt det är att arbetsgivare står för något och lever som de lär eftersom människor idag törstar efter det äkta och genuina. Sen skickar Daniel med sina två högsta önskemål för entreprenörer och arbetsmarknad till politiker inför höstens val.

Välkommen till ett riktigt businessavsnitt där jag hoppas att du som lyssnar plockar med dig många tips och idéer.

Caroline Larsson
I en tid där psykisk ohälsa ökar bland unga är det viktigt att dela med oss av strategier och berättelser som hjälper människor framåt, så vi kan lära oss att ta tillvara på tillvaron och den tid vi har. Caroline Larsson är 29 år och ett beundransvärt exempel på detta. Som nyblivet golfproffs vid 22 års ålder fick hon cancerdiagnos som resulterade i att hon fick amputera en del av sitt ben. Som hon själv säger ”Jag fick betala mitt halva ben för att få leva”

Lyssna på denna starka berättelse om en ung tjej som genom motgångar vände sitt liv till det bättre. Som med sin livsglädje och entusiasm ägnar sitt liv åt att inspirera andra. Vi pratar även om hur vi hanterar andra människors fördomar och omgivningens förväntningar och hur vi vågar vara ärliga mot oss själva. Jag hoppas och tror att Carolines tankar och frågeställningar kommer kunna ge dig perspektiv i din tillvaro och kanske se på dina egna utmaningar med nya ögon.

Sven Otto Littorin
Sven Otto Littorin är tidigare politiker för Moderaterna. Han har bland annat varit Arbetsmarknadsminister och Partisekreterare. Sven Otto, eller Totto som han kallas, delar med sig av de bästa verktygen du behöver vid personlig krishantering, sina färska erfarenheter från fastighetsbranschen, hur du skriver en bok på en vecka och vad hans största lärdomar var från att bli utsatt för mediadrev. Dessutom får du höra om hans nyutkomna bok ”Möten”. Avsnittet är inspelat på Villa Källhagen i Stockholm och den här amatörljudteknikern får be om ursäkt för att ljudet inte är perfekt. Men det är glas som skålar och annat sorl i bakgrunden – som i livet. Väl mött!

Tommie Cau
Lyssna på ett superintressant avsnitt med HR-gurun Tommie Cau! Tommie är entreprenören som ger sina bästa råd till arbetstagare och arbetsgivare på en rad olika teman: Hur behåller företag talanger? Hur kan du lära känna dig själv bättre och vara förberedd på förändring? Hur kommer morgondagens marknad se ut? Vad kännetecknas de nya generationerna av och hur påverkar de arbetsmarknaden? Sen lyfter vi även frågan om hur livet plötsligt förändras när du som egenföretagare blir pappaledig. Du kommer även få höra om hans nya bok State of Mind at Work. Många intressanta frågeställningar med andra ord – mycket nöje!

Claire Rosvall
Varmt välkommen till att lyssna på veckans avsnitt av Förändringspodden. Gäst är den fantastiska Claire Rosvall, bl a grundaren till Min Stora Dag och MusikBojen. Claire är född i Belgien 1950 och kom till Sverige på 80-talet. Lyssna på hennes livsberättelse samt hennes erfarenhet att som utlänning lära sig svenska företagskulturer och traditioner. Vi får veta mer om musikterapi samt exempel på hur du med empatiskt ledarskap kan skapa en attraktiv arbetsplats. Och hur viktigt det är att ha ett ”varför” bakom allt vi gör. Mycket nöje!

Cristofer Eckermalm
Veckans gäst i Förändringspodden är Cristofer Eckermalm Han driver företaget we:assess, som bl a erbjuder affärskopplad personbedömning. Cristofer har 20 års erfarenhet från rekryteringsbranschen och har massor med bra tankar kring personlig utveckling, konflikthantering, företagande och mångfald. Vi spelade in avsnittet i coola ABBA-sviten på Pop House Stockholm.
Välkomna till ett spännande avsnitt!

Philip Eklöf
Ny vecka ny podcast! Veckans gäst Philip Dino Eklöf, vd för Office Recycling, livsrockstjärna, miljöhjälte och superentreprenör. Vi pratar om betydelsen av att vara sann mot sig själv, att våga pröva nya saker för att utmana traditioner och vad som händer under resan när du bygger bolag. Philip startade bolaget själv och idag är de 24 personer. Vad är nyckeln till att skapa en attraktiv arbetsplats när du bygger bolag? Min hund Leo är i bakgrunden och slafsar ibland med vattnet och tekopparna klirrar. Välkommen till veckans podcast!

Karin Sandin 
Ny tisdag – ny podcast! Idag med underbara livsstilsutmanaren Karin Sandin, som är veckans gäst och pratar om hur hon utmanar sin egen livsstil och vi får även höra om hennes förestående flytt till Grenada i Karibien. Vi pratar också om hur vi kan få till förändring genom att uppskatta det vi har samt hur vi kan övervinna rädslor, förutfattade meningar och hämningar, som ofta kommer med åldern, för att våga pröva nya saker.

Michael Kröger
Min första podcast! Lyssna på mig när jag inte klarar av att uttala ordet autenticitet… Inte ens på tredje försöket. Ljudet är inte fantastiskt men min gäst Michael Kröger är det! Michael är entreprenör, coach, ledarskap- & förändringsledare, föreläsare & inspiratör! En spännande första podd i en serie med ärliga, oklippta och spontana samtal med några av Sveriges entreprenörer. 7 samtal är planerade och 3 är redan inspelade men det lär bli fler. Lyssna och kom gärna med tankar och idéer på frågor som du vill veta mer av